Bardalades

Bloc 100% subvencionat.

divendres, 22 de maig de 2009

Pinya per als casposos (i més petiteta per als de TVE)


La xiulada a l'himne espanyol de la final de copa del dia 13 de Maig (Athlètic de Bilbao - FC Barcelona) ha passat a la història com la que no es va emetre pel canal estatal, tot i repetir-se després però sense el soroll de fons. A Madrid s'han aixecat tot tipus de veus demanant disculpes expresses de les institucions implicades, desde TVE (dimissió inclosa del realitzador) fins als clubs esportius. Que si no es pot permetre l'ultratge als símbols nacionals, que si què ens hem cregut els catalans i els bascos, que si no som més que una colla de salvatges, que si la nació mereix un respecte i que si la llibertat d'expressió té límits, etc. Reposta: España podria haver estat una gran nació si no ens haguessin tractat com gossos desde fa 400 anys; els espanyols no respecten els símbols catalans, com la llengua o el país, així que nosaltres no estem obligats a respectar ni molt menys escoltar l'himne d'un país que no ens estima, i que a sobre exigeix obediència a canvi d'un trosset de pastís. Jo estaria molt orgullós de ser espanyol. Tenim ciutats magnífiques, cultures mil·lenàries i gent maquíssima. Però, és clar, sóc català, sóc una província conquerida, sóc inferior. Així no puc ser espanyol. No se'ns han guanyat, no ens han vençut. És més, era un cony de partit de futbol, no em vinguin amb rancúnies de pa sucat amb oli. El problema era que el Madrid no jugava. Així que senyors, es mereixen una bona pinya per casposos i curts de gambals. I als de TVE, ja us val.

1 comentari:

Manuel ha dit...

Hola Naxo:
Si bé és cert que a Espanya, alguns s'han dedicat a veure com a ciutadans de segona a les anomenades "comunitats històriques", no tots es porten de la mateixa manera.
Jo ho veig des de la meva condició d'immigrant. Penso i t'ho he comentat abans que cap part d'Espanya existiria sense Espanya, però Espanya tampoc existiria sense elles. És una simbiosi difícil d'explicar, però que aquesta aquí.
Podem manifestar la nostra diconformidad amb el establisment, però sempre pensant que les nostres accions, es poden revertir en contra nostra. No sempre a més fort és qui té la raó.
Espanya és un gresol de cultures i costums, que van des de compartir el gentilicio, fins haver d'aprendre un altre idioma per poder fer-nos entendre.
No deixem que uns quants, prenguin decisió per uns molts.
El meu català és horrible Naxo, però intent no només per es meu amic sinó per mantenir el teu tradició catalana, que en el particular, em fa guanyar en cultura.
Salut